کرونا، قرنطینه خانگی و اقتصاد چه تاثیراتی بر یکدیگر دارند؟
از اسفند ماه سال ۱۳۹۸ که بحث کرونا در ایران شروع شده و مشکلات زیادی رو برای مردم ایجاد کرده. دو نوع تفکر بوجود اومده که یکی از این تفکر ها قرنطینه کامل شهرها مثل چین و فرانسه و اسپانیا. و تفکر دیگه شیوه کره جنوبی که ادامه فعالیت های اقتصادی و رعایت شدید بهداشت در تمام کشور بود.
عوام فکر میکنن که کشورهایی که قرنطینه کامل انجام میدن کشورهای خوبی هستند و کار درست رو انجام میدن، ولی آیا اینگونه است ؟
نمیشه به همین راحتی این موضوع رو اعلام کرد. ولی بالای ۷۰% ممکنه این تفکر رو قبول داشته باشند. چند شاخص مهم اقتصادی رو مثال میزنم تا بیشتر به عمق موضوع پی ببریم :
کشور چین کشوری هستش که بیشتر مردم توی این کشور با وام زندگی میکنند. از جمله دارایی های مردم چین میشه خانه و سهام های بورس هر شخص رو مثال زد. که دولت هر دو رو با وام در اختیار مردم خودش قرار میده.
با شروع شیوع ویروس کرونا و قرنطینه در این کشور شاخص های مسکن و بورس حدود ۵۰% ریزش داشتند. و ارزش خودشون رو از دست دادند.
ولی آیا وام مردم هم مبلغش کم شد ؟ خیر .
شما فرض کنید ۵۰ میلیون از بانکی وام میگیرید و یک خودرو پراید خریداری میکنید، بعد از چند ماه قیمت پراید بشه ۲۵ میلیون تومان یا به همین شکل مسکن، ولی وام شما همون مبلغ میمونه.
البته اوضاع به این اندازه وخیم نخواهد موند و قطعا شاخص های مسکن و بورس و صنعت چین آرام آرام شیب صعودی پیدا میکنه. ولی قطعا زمان زیادی میخواد تا به اندازه قبل برسه.پس کرونا، قرنطینه خانگی و اقتصاد تاثیر مستقیمی بر یکدیگر داشته اند.
حالا بریم سراغ کشور کره جنوبی، این کشور قرنطینه به این شکلی که چین، فرانسه و اسپانیا و ایتالیا اجرا کردند انجام نداد. کره جنوبی بیشتر تمرکز خودشو روی سختگیری های شدید بهداشتی در کنار انجام فعالیت های اقتصادی قرار داد. شاخص های اقتصادی و صنعت و مسکن این کشور منفی نشد و مقداری هم رشد داشت.
پس سعی کنیم عمیق تر به مسائل نگاه کنیم و اقتصاد کلان کشور رو هم در نظر بگیریم.