بی نظمی در نظم ، ساده ترین شکلش شرایطی رو فرض کنید که توی یه خانواده خیلی منظم که ناهار به موقع ، خواب به موقع و در کل زندگی منظمی دارند و شخصی وارد این مجموعه میشه که نامنظم عمل میکنه و محیط اطرافش دچار مشکل میکنه . توی این محیط نه شخص میتونه با محیط و نه محیط با شخص سازگار بشه . حالا مثال بزرگتر بشه در سطح یه شرکت بزرگ که همه چیز منظم انجام میشه اگه فردی استخدام بشه که نامنظم عمل کنه مطمئنا دیر یا زود اخراج میشه . حالا این موضوع گسترده تر بشه در سطح یک کشور که همه چیز توی اون کشور روی نظم و حساب هستش ( مثل آلمان ،سوییس ،نروژ و … ) فردی با محیط سازگار نکنه خودشو حذف میشه (حالا به هر شکلی )، حذف هم نشه نمیتونه با اون روش خودش زندگی یا کار کنه .

بیشتر بخاطر این بخش دوست داشتم این مطلب بنویسم توی سایتم که آیا به عکس این موضوع فکر کردید ؟ نظم داشتن در بی نظمی !

فرض کنید توی یه شرکت که بی نظم هستش و هیچ چیز سر جای خودش نیست شما قصد دارید منظم عمل کنید . قطعا به مشکل میخورید . شما با عملکرد منظم توی سیستم نامنظم ، نظم اون سیستم رو به هم میریزید . روی تصویر بالا بخش نامنظم پایین رو در نظر بگیرید میخوایم توی اون شرایط با یه خط صاف حرکت کنیم ، بی شک با مشکلات زیادی مواجه میشیم ، هم باید با خیلیا برخورد کنیم هم مشخص نیست سالم برسیم به نقطه B یا سالم نرسیم .

نظریه آشوب ، این نظریه میگه  “در هر بینظمی ، نظمی نهفته است “ شرایط بی نظمی که شکل میگیره واسه خودش در اوج بی نظمی نظم خاصی میگیره ، این سیستم معمولا به کوچکترین تغییرات توی خودش حساسیت بسیار زیادی نشون میده . بخشی از نظریه آشوب اثر پروانه ای ( Butterfly Effect ) نام داره . این تئوری به گونه ای است که یک تغییر جزئی در ابتدا منجر به یک تغییر بسیار بزرگ درپایان کار میشه و مفهومش اینه که مثلا ؛ اگر  پروانه ای در ” ژاپن ” پر بزنه در اثر پر زدن اون ممکنه طوفانی توی برزیل شکل بگیره . پس هیچ قاعده و اصولی نداره یک حرکت کوچیک شما که بر خلاف جریان باشه ممکنه تغییرات زیادی بوجود بیاره . همه آنچه را که ما در نظر اول بینظم و آشوبگونه میبینیم، در درازمدت و با گذر زمان الگویی منظم و دارای نظم از خود نشان میدهد.

پس کار درست اینه شمام توی این سیستم نامنظم عمل کنید .

حالا شرایطی رو در نظر بگیرید کشور نامنظم باشه ، شرکت هم نامنظم باشه ، فقط میمونه خانواده که اونم نامنظم باشه دیگه ….