اصل پارتو یا قانون ۲۰/۸۰

اصل پارتو یا قانون ۲۰/۸۰ یا قانون افراد اندک اساسی (law of the vital few). بیان می‌کند که:۸۰ درصد رخدادها از ۲۰ درصد دلایل بوجود می‌آید. 

جوزف ام جوران که شغل مشاور مدیریتی داشته این اصل را ارائه داده و نام آنرا از نام ویلفردو پارتو، اقتصاددان ایتالیایی گرفته که در سال ۱۹۰۶ دریافت ۸۰ درصد زمین‌های ایتالیا در دست ۲۰ درصد مردم آن کشور است.

همچنین پارتو دریافته بود که ۸۰ درصد نخودفرنگی‌های باغچه‌اش در ۲۰ درصد غلاف‌های نخودفرنگی قرار دارند.

اصل پارتو یک قاعده سرانگشتی رایج در تجارت است. برای مثال «۸۰ درصد فروش‌ها مربوط به ۲۰ درصد مشتریان است»

از لحاظ ریاضی اصل پارتو یا قانون ۲۰/۸۰ از توزیع قانون توان با مجموعه پارامترهای ویژه پیروی می‌کند. (با نام توزیع پارتو نیز شناخته می‌شود) و بسیاری از پدیده‌های طبیعی از این توزیع پیروی می‌کنند.

  • ۸۰% کسب و کار شمارا ۲۰% از مشتریان شما تشکیل می دهند.
  • ۲۰% خدمات یا محصولات شما ، ۸۰% سود شما را رقم میزند.
  • ۸۰% شکایات مشتری ها از ۲۰% علل عمده شکایات نشات میگیرد.
  • ۲۰% تلاش و زمان شما ۸۰% نتایج مورد انتظار شما را ایجاد می نماید.
  • ۸۰% نزول بهره وری کسب و کار شما ناشی از ۲۰% دلایل ایجاد آن است.
  • ۲۰% کارکنان شما مسئول ۸۰% از خروجی ها و نتایج سازمان شما هستند.
  • ۸۰% ارزش کسب و کار شما حاصل ۲۰% از مراحل کار شماست.

این مطلب که توی این پست نوشتم یجورایی شبیه همون انتخاب قورباقه بزرگتر توی کتاب قورباغه ات را قورت بده (از اینجا میتونید کتاب رو بخونید ) هستش. که موضوع بسیار جالبیه و ما میتونیم با اجرای این روند توی زمان و هزینه های خودمون صرفه جویی کنیم .

این قانون شامل یه بخش محدود مدیریتی نمیشه و کل زندگیمون میتونیم استفاده کنیم.

یه مثال ساده واسه مذاکره های خودتون که خیلی هم مهم هستند. فرض کنید با دختر مورد علاقه تون برای اولین بار صحبت میکنید یا اینکه برای کاری که قصد انجامشو دارید دنبال شریک میگردید.

و یا اصلا بزرگترش کنیم شرکتی دارید که میخواید یه قرارداد بزرگ ببندید و خیلی بزرگترش کنیم.

اصلا بریم سر مسئله برجام  که مذاکرات پیچیده ای بود. عرف اینه که توی مذاکرات مهم ما ۸۰% موارد مهم توی ۲۰% زمان آخر مذاکره رقم میخوره. و باید انرژی و آمادگی لازم برای ۲۰% آخر داشته باشیم.

یه مثال دیگه بزنم: فکر کنید از شما یه تحقیق و ارائه برای دانشگاه خواستن و یا امتحان دارید. در حال درس خوندن برای این موضوع هستید.افرادی که ارائه اونها موفق تر هستش معمولا توی ۲۰% آخر زمان ارائه مهمترین نتیجه رو میتونن به نفع خودشون رقم بزنن.

با برنامه ریزی هایی که از قبلش انجام میدن و بحث امتحان و درس هم ۸۰% مطالب مفید کتاب توی ۲۰% از بخش های کتاب هستش و بیشترین بهره رو میتونید ببرید.

و شما باید ۸۰% وقت مطالعه خودتونو برای اون ۸۰% مهم کتاب بزارید و ۲۰% زمان مطالعه رو به اون ۲۰% کم اهمیت کتاب اختصاص بدید.

ما معمولا این موارد رو رعایت نمیکنیم. و تمرکزمونو روی تک تک خط ها و پاراگراف های کتاب میزاریم. و این موضوع باعث میشه ما نتایجی که میگیریم همیشه کمتر از تلاش و انرژی که برای این موضوع گذاشتیم اغلب هم راضی نیستیم از نتایج بدست اومده.

اغلب افرادی که میگن ما وقت کم میاریم و به همه ی کارهامون نمیرسیم. بخاطر اینه که به همه کارهای خودشون به یه اندازه اهمیت میدن و وقت میزارن.

در صورتی که باید ۸۰% وقت خودشون به ۲۰% از کارها اختصاص بدن و به قولی ۸۰% انرژی خودشونو برای انجام ۲۰% کارها اختصاص بدن که از اهمیت بالایی برخورداره. تا با این مشکل که وقت کم آوردیم مواجه نشن.

شاید بعدا این موضوع رو بیشتر باز کردم ولی فعلا همین اندازه وقت کردم بنویسم…

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *